Loading...

Voordelen van Led

de 10 voordelen van led
Home / Pages / Voordelen

Voordelen van Led verlichting

Voordeel 1: aanzienlijk lager energieverbruik

Elke led is opgebouwd uit een chip van lichtgevend materiaal, een bedradingsframe met plaats voor de chip en een behuizing ter bescherming van de chip. De kleur die een led uitzendt, is afhankelijk van het halfgeleidermateriaal waaruit de led is opgebouwd en de spanning die door de diode heenloopt. Het is mogelijk iedere kleur te maken, waaronder daglicht.

Voordeel 2: langere levensduur

Een kwalitatief goede led-lamp kan tussen de 30.000 en 50.000 uren mee. Dit is tenminste 30 keer langer dan een gloeilamp en 8 keer langer dan een spaarlamp.

Voordeel 3: minder warmteafgifte

In vergelijking met een gloeilamp gebruikt een led-lamp al snel 80% minder stroom. Daardoor wordt een led-lamp ook lang niet zo warm als een gloei- of spaarlamp. Dit verlengt de levensduur aanzienlijk.

Voordeel 4: mooi licht

De ontwikkeling van led is snel gegaan. Sinds de introductie van het witte led-licht is het tegenwoordig ook mogelijk om led-lampen met een scala aan warme lichttinten te leveren. De kwalitatieve led-lampen overtreffen tegenwoordig de sfeer van conventionele gloei- of spaarlampen.

Voordeel 5: rustig licht

Led heeft een hogere lichtfrequentie in vergelijking met andere verlichting. Dit is rustiger voor de ogen, met een bewezen positieve invloed op het concentratievermogen. Zowel op de werkvloer als thuis.

Voordeel 6: gemakkelijk te installeren

Oude lampen zijn direct vervangbaar door onze led-lampen die zijn voorzien van de vertrouwde bestaande fittingen: E27-E14-GU10-MR16.

Voordeel 7: milieuvriendelijke producten

Led bevat geen gevaarlijke stoffen. Een led-lamp verbruikt weinig energie en heeft een zeer lange levensduur. Hierdoor is de uiteindelijke C02-uitstoot zeer laag. Spaarlampen bevatten kwik en cadmium en moeten als chemisch afval worden ingeleverd.

Voordeel 8: schokbestendig

Led-lampen zijn schokbestendig, in tegenstelling tot de huidige gloei- en spaarlampen.

Voordeel 9: geen IR- en UV-straling

Infrarood en ultraviolette straling veroorzaken warmte en verkleuring. Led heeft dit niet en is derhalve ook uitstekend geschikt voor verlichting van schilderijen (galeries) en producten (winkels).

Voordeel 10: goed voor de wereld, goed voor uw portemonnee, besparing tot wel 80%

Door al deze voordelen zijn led-lampen dé oplossing voor bedrijven en instellingen die duurzame oplossingen willen combineren met grote besparingen. Ook dankzij de subsidiemogelijkheden van de overheid. In sommige gevallen loopt de besparing op tot wel 80% van uw huidige elektriciteitsverbruik!

Conformité Européenne

Al onze producten dragen het CE-keurmerk en zijn dus in overeenstemming met de Europese regelgeving.

Conformité Européenne

TuV

U wilt zeker weten dat onze producten voldoen aan de allerhoogste eisen. Zowel van u als van de regelgevers. Vandaar dat alle producten van RAW door een onafhankelijke organisatie worden getest: TÜV Nord.

TuV

WeCycle

Led-lampen zijn duurzamer dan traditionele verlichting. Maar je moet naar meer kijken dan alleen productie of gebruik. Ook naar inzameling en verwerking bijvoorbeeld. Daarom is RAW led aangesloten bij WeCycle.

WeCycle

The LED light bulb is more than ten times the efficiency of regular incandescent lighting, so it can save the world hundreds of billions of dollars in electricity costs.

Shuji Nakamura, Nobel Prize in Physics 2014

Why Choose Us?

Veel ervaring

Al meer dan 5 jaar begeeft RAW led zich op de verlichtingsmarkt waarin het veel kennis en inzicht heeft opgedaan.

Zorgvuldig gekozen producten

Wij leveren veel producten die niet heel nauw aansluiten bij de sfeerbeleving van traditionele halogeen verlichting.

Sterk moederbedrijf

Ons moederbedrijf, RAW Minerals is al meer dan 20 jaar actief het gebied van grondstoffen en mineralen met een eigen kantoor in China en uitgebreide expertise in supply chain management.