Loading...

Over LED

Led verlichting is het licht van de toekomst
Home / Elements / Subsidie

Over Led

Led verlichting is het licht van de toekomst. Deze duurzame oplossing is een uitstekende vervanger voor gloeilampen, TL- en halogeen verlichting. Ten opzichte van dit soort ouderwetse verlichting biedt led verlichting alleen maar voordelen.

Voordelen van led zijn

• laag stroomverbruik

• lange levensduur

• warme lichttinten zonder dat de lamp heet wordt

• rustig licht voor de ogen

• geen gevaarlijke stoffen

• geen IR- en UV- straling waardoor de het een zeer hoge kleurechtheid heeft

Subsidie mogelijkheden in 2015

Via de Energie Investeringsaftrek (EIA) kunnen bedrijven fiscaal voordelig investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. U kunt 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Met deze regeling stimuleert het ministerie van Economische Zaken duurzaam ondernemen.

Met de zoekfunctie zoeken in de Energielijst en Milieulijst 2015 kunt u zoeken naar energiezuinige en milieuvriendelijke technieken met fiscaal voordeel. U kunt zoeken op (meerdere) trefwoorden, branches en codes.

Gemiddeld levert de EIA u 10% belastingvoordeel op. Naast dit belastingvoordeel leveren energiezuinige investeringen u ook een lagere energierekening op.

Fiscale aftrek is mogelijk voor duidelijk omschreven investeringen (specifiek) maar ook voor maatwerk investeringen (generiek) die een forse energiebesparing opleveren.

Aanvragen

Wees op tijd met het aanvragen van EIA: binnen 3 maanden na het geven van de opdracht (schriftelijk dan wel mondeling).